تحصیل در فنلاند

کشور فنلاند و تحصیل در این کشور

فنلاند یکی دیگر از کشورهای اروپایی است که امکان تحصیل رایگان را در برخی از دانشگاه های خود فراهم کرده است. دانشجویانی که متقاضی تحصیل در فنلاند هستند می توانند پس از فارغ التحصیلی اقامت این کشور را دریافت کرده و شغل مناسبی را برای خود پیدا کنند. متقاضیان تحصیل در فنلاند باید توجه داشته باشند برای تحصیل در برخی از رشته های دانشگاهی شهریه از دانشجویان دریافت خواهد شد اما برخی از رشته ها نیز هیچگونه هزینه ای را از دانشجویان دریافت نکرده و کاملا رایگان هستند.

کشور فنلاند دارای ۵۰ مرکز آموزش عالی است که زیرمجموعه وزارت آموزش بوده و دانشجویان متقاضی تحصیل در فنلاند برای اینکه بتوانند وارد این مراکز شوند باید مدرک دیپلم خود را ارائه داده و در آزمون سراسری کشور خود نمره قبولی دریافت کرده باشند. اغلب دانشگاه های فنلاند از زبان سوئدی و گاهی انگلیسی برای تدریس استفاده می کنند. اکثر دانشگاه های فنلاند دارای تحصیلات حرفه ای هستند که این امر موجب شده افراد بسیاری متقاضی تحصیل در فنلاند باشند.

نکته ی دیگری که باید در مورد سیستم اموزشی فنلاند به آن اشاره کنیم این است که سیستم آموزشی این کشور در سال ۲۰۱۲ به عنوان بهترین سیستم آموزشی دنیا معرفی شده است.

تحصیلات پیش از دانشگاه در فنلاند

تحصیلات پیش از دانشگاه در فنلاند از سن ۷ سالگی آغاز شده و کلیه شهروندان این کشور الزاما باید در کلاس های آموزشی شرکت کنند. دوره تحصیلات پیش از دانشگاه در فنلاند حدود ۹ سال به طول انجامیده و دانش آموزان باید یک دوره ۶ ساله ابتدایی و سپس دوره ۳ ساله متوسطه را پشت سر بگذارند. دانش آموزان پس از اتمام دوره متوسطه برای اینکه بتوانند وارد دبیرستان شوند می توانند یا به صورت نظری و یا به صورت فنی به تحصیلات خود ادامه دهند. دوره دبیرستان در فنلاند حدود سه تا چهار سال به طول خواهد انجامید و پس از این دوره متقاضیان می توانند در آزمون سراسری دانشگاه های فنلاند شرکت نمایند.

شرایط تحصیل در کشور فنلاند

تحصیل در مقطع کارشناسی فنلاند

متقاضیان مهاجرت تحصیلی به فنلاند چنانچه تمایل داشته باشند در مقطع کارشناسی این کشور تحصیلات خود را ادامه دهند باید درنظر داشته باشند که طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی فنلاند حدود سه تا چهار سال بوده و دانشجویان باید به صورت تمام وقت در دانشگاه تحصیل کنند. دانشجویان متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی فنلاند باید ۱۲۰ واحد درسی را گذرانده و در سال آخر نیز پایان نامه ای همراه با یک تحقیق علمی جامع تحویل دهند.

در ضمن دوره ی کارشناسی در فنلاند ۴ است و تعداد واحدهای درسی نیز بسته به این که فرد در چه رشته ای مشغول به تحصیل باشد متفاوت است ولی به طور میانگین تعداد واحدهای درسی که دانشجویان باید در طی دوران تحصیل خود در فنلاند بگذرانند همان طور که گفتیم ۱۲۰ واحد است.

نکته ی دیگری که باید در مورد تحصیل در مقطع کارشناسی در فنلاند به آن اشاره کنیم این است که یک دوره کار علمی را تجربه کنند باید ۲۰ واحد درسی را در کنار سایر درس های خود بگذرانند.

دانشجویان متقاضی تحصیل در فنلاند باید درنظر داشته باشند که جهت تحصیل در مقطع کارشناسی فنلاند باید زبان فنلاندی را آموخت. چراکه اغلب دروس این مقطع به زبان رسمی فنلاند یعنی زبان فنلاندی ارائه می شود و دانشجویان باید مدرکی را ارائه دهند که نشان دهنده تسلط کافی افراد به این زبان است. از آنجایی که در کشور ایران آموزش زبان فنلاندی امکان پذیر نیست بنابراین دانشجویان متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی فنلاند به راحتی قادر به دریافت پذیرش از دانشگاه های فنلاند در این مقطع نخواهند بود.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد

متقاضیان مهاجرت تحصیلی به فنلاند برای اینکه بتوانند تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد ادامه دهند باید به زبان انگلیسی تسلط کافی داشته باشند. چراکه اغلب رشته های تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی تدریس می شوند. متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد باید درنظر داشته باشند ارائه مدرک زبان انگلیسی یکی از الزامات بوده و دانشجویان فرصت یادگیری زبان را پس از ورود به فنلاند نخواهند داشت.

تحصیل در مقطع دکترا فنلاند

متقاضیان تحصیل در فنلاند برای اینکه بتوانند از دانشگاه های این کشور برای تحصیل در مقطع دکترا پذیرش دریافت کنند ابتدا باید یک جای خالی تحقیقاتی در دانشگاه موردنظر خود پیدا کرده و با استادی که در ارتباط با گروه تحقیقاتی موردنظر است ارتباط موثری برقرار نمایند. چنانچه دانشجویان متقاضی سوابق خود را ارائه داده و نظر مثبت استاد را دریافت کنند می توانند نسبت به اخذ پذیرش از دانشگاه موردنظر خود اقدام نموده و صحبت های نهایی را درخصوص حامی مالی خود انجام دهند. درنهایت نیز باید به سفارت فنلاند مراجعه کرده و درخواست ویزای دانشجویی این کشور را داد.

نکته ی دیگری که باید در مورد دوره ی دکترا در فنلاند به آن اشاره کنیم این است که دوره ی دکترا در فنلاند ۴ تا ۵ سال طول می کشد و شرط ورود به این دوره این است که فرد مدرک کارشناسی ارشد داشته باشد.

متقاضیان مهاجرت تحصیلی به فنلاند باید درنظر داشته باشند هیچ زمان مشخصی جهت اقدام برای اخذ پذریش در مقطع دکترا وجود نداشته و دانشجویان متقاضی می توانند از کمک  هزینه های تحصیلی درنظر گرفته شده نیز بهره مند شوند. برخی از این کمک هزینه ها جهت کار برروی پروژه های تحقیقاتی ارائه می شود و دانشجویان می توانند با استفاده از آن سطح دانش علمی خود را ارتقا داده و مدرک بین المللی معتبری را دریافت کنند. دانشجویانی که در مقطع دکترا فنلاند به تحصیل اشتغال دارند می توانند همزمان با تحصیل خود حدود ۳۰ ساعت در طول هفته به کار دانشجویی مشغول بوده و مبلغی در حدود ۸ تا ۱۰ یورو را به ازای هر یک ساعت کار دریافت کنند.

تحصیل در فنلاند در مقطع دکترا

مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی فنلاند

هر کشوری با توجه به این که اتباع کشورهای مختلف از سفر به کشور آن ها چه هدفی دارند، متناسب با هدفشان به آن ها ویزا می دهند، کشور فنلاند نیز از امر مستثنی نیست و  افرادی که می خواهند در کشور فنلاند تحصیل کنند باید مجوز ورود به این کشور برای تحصیل داشته باشند به همین دلیل باید ویزای تحصیلی فنلاند را تهیه کنند.

اما برای این که متقاضیان دریافت ویزای تحصیلی فنلاند بتوانند ویزای تحصیلی این کشور را دریافت کنند باید مدارکی را ارائه دهند که این مدارک عبارتند از:

  • ارائه ی پاسپورت و دو نسخه ی کپی از آن
  • دو قطعه عکس رنگی در ابعاد ۶*۴
  • ارائه ی اصل شناسنامه و دو نسخه ی کپی از آن
  • داشتن بیمه یک ساله ای که ۳۰ هزار یورو اعتبار داشته باشد
  • ارائه نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر در فنلاند و یا ارائه ی فایل آن به همراه دو نسخه ی کپی از آن
  • ارائه ی مدرک زبان به همراه دو نسخه ی کپی از آن
  • رزومه
  • ارائه مدرک فارغ التحصیلی از دبیرستان به بعد به همراه ریز نمرات آن
  • گواهی تمکن مالی از بانک، این نامه باید باید تمکن مالی فرد را نشان دهد و همچنین ۱۰ هزار یورو اعتبار داشته باشد، در ضمن این گواهی باید به همراه دو نسخه کپی از آن ارائه شود.

حق کار در مقطع لیسانس

متقاضیان تحصیل در فنلاند حدود ۱۰ ساعت در طول هفته حق کار در مقطع لیسانس را داشته و می توانند به ازای هر یک ساعت کار مبلغی در حدود ۸ تا ۱۰ یورو را دریافت کنند. مجموع درآمدی که افراد از کار دانشجویی به دست می آورند می تواند هزینه های زندگی و تحصیل آن ها را به مدت یک سال تامین کند. دانشجویانی که نسبت به زبان فنلاندی تسلط کافی داشته باشند از شانس بیشتری برای پیدا کردن کار مناسب برخوردار خواهند بود.

حق کار در مقطع کارشناسی ارشد

دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در فنلاند را دارند چنانچه مقطع کارشناسی ارشد را انتخاب کرده باشند می توانند در طول هفته به مدت ۲۰ ساعت به کار دانشجویی مشغول شوند. حقوقی که افراد به ازای هر یک ساعت کار دانشجویی دریافت می کنند حدود ۸ تا ۱۰ یورو است که مجموع آن می تواند هزینه های زندگی و تحصیل دانشجو را به مدت یک سال تامین کند. یافتن کار دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد فنلاند نیازمند دارا بودن پارامترهای مختلفی است که مهم ترین آن آگاهی افراد از زبان رسمی این کشور است. از سوی دیگر چنانچه فرد تجربه کاری لازم را داشته باشد می تواند شغل دانشجویی مناسبی را نیز پیدا کند.

حق کار در فنلاند

فرایند دریافت مجوز تحصیلی برای تحصیل در فنلاند

افرادی که می خواهند برای ادامه تحصیل خود به کشور فنلاند بروند، قبل از هر اقدامی باید از یکی از مراکز آموزشی در فنلاند که شامل دانشگاه ها، مراکز آموزش حرفه ای و مدارس عالی می شود پذیرش تحصیلی بگیرند، اما نکاتی که در این جا حتما باید به آن توجه کنید این است که تحصیلات ویژه و یا تحصیلات تکمیلی که می خواهید در فنلاند بگذرانید باید مرتبط با رشته ی تحصیلی شما باشد، تحصیلاتی که در فنلاند می گذرانید برای هدف خاصی باشد یعنی یا شما را برای فعالیت در شغلی آماده کند و یا این که بتوانید مدرک فارغ التحصیلی خود را از مراکز آموزشی فنلاند بگیرید.

اما برای این که برای یکی از رشته های مراکز آموزشی فنلاند درخواست دهید باید این کار را در هنگام درخواست سرتاسری مدارس یعنی در هنگام بهار و یا پاییز انجام دهید، البته برای برخی از رشته های تحصیلی نیز افراد می توانند در ماه ژانویه درخواست دهند.

دریافت بیمه جامع درمانی

پس از این که افراد از سوی یکی از مراکز آموزشی فنلاند پذیرش تحصیلی دریافت کردند، حال وقت آن است که فرد از کشور خود بیمه ی جامع درمانی دریافت کند، این بیمه به این دلیل است که فرد در هنگام تحصیل در فنلاند احتمال دارد که بیمار شود برای این که هزینه های درمانی و مخارج دارویی فرد تامین شود فرد نیاز به نوعی بیمه ی شخصی دارد که بیمه جامع درمانی می تواند این نیاز فرد را برطرف کند.

برای این که بتوانید خود را بیمه کنید می توانید از طریق شرکت های بیمه ای که در کشور خودتان فعالیت می کنند اقدام کنید و یا این که می توانید از شرکت های بیمه ی بین المللی کمک بگیرید. البته توجه داشته باشید که از هر نوع بیمه ای برای زمان تحصیل در فنلاند نمی توانید استفاده کنید بلکه بیمه ای که برای تحصیل خود از ان استفاده می کنید باید شرایط خاصی داشته باشید:

  • نوع بیمه ای که انتخاب می کنید نباید بیمه ی سفر عادی باشد
  • در طی مدتی که شما در فنلاند اقامت دارید باید بیمه ی شما اعتبار داشته باشد
  • در قرارداد بیمه ای که فرد برای تحصیل خود در فنلاند از آن استفاده می کند نباید بخشی از هزینه ها و جبران خسارت ها به عهده ی خود شخص است بیشتر از ۳۰۰ یورو باشد
  • هنگامی که فرد به خاک کشور فنلاند وارد می شود باید قرارداد بیمه ی او اعتبار داشته باشد

در ضمن توصیه می کنیم قرارداد بیمه ی خود را در طی تحصیل در فنلاند لغو نکنید زیرا اگر این کار را انجام دهید و در طی مدت تحصیل خود بیمار شوید خودتان شخصا باید هزینه های مراجعه به پزشک و بیمارستان را پرداخت کنید.

البته برخی از افراد دارای کارت درمانی اروپایی هستند که برای این گونه افراد نیازی نیست که یک کارت بیمه ی جداگانه دریافت کنند.

فرایند دریافت مجوز تحصیلی برای تحصیل در فنلاند

داشتن بودجه ی کافی برای تحصیل در فنلاند

برای این که بتوانید در کشور فنلاند تحصیل کنید باید بتوانید هزینه های خود در طی مدتی که در فنلاند اقامت دارید را برآورده کنید. برای مثال برای این که بتوانید هزینه های خوراک، مسکن و سایر هزینه های خود را در فنلاند تامین کنید حداقل ماهی ۵۶۰ یورو باید هزینه کنید، یعنی اگر بخواهید به مدت یک سال در فنلاند اقامت داشته باشید باید ۶۷۲۰ یورو بودجه داشته باشید.

البته ممکن است به دلیل این که احتمال تحصیل رایگان در فنلاند داشته باشید این هزینه ها کم تر نیز باشند، ولی به طور کلی پول کافی برای تامین هزینه های خود در فنلاند در حساب خود داشته باشید و یا مدرکی که نشان دهنده ی حمایت مالی از سوی یک مرجع رسمی است را به همراه داشته باشید.

درخواست اقامت دانشجویی

چهارمین اقدامی که افراد برای دریافت مجوز تحصیل در فنلاند باید انجام دهید درخواست اقامت دانشجویی در فنلاند است، برای این که درخواست اقامت دانشجویی خود را ثبت کنید می توانید از طریق اینترنت اقدام کنید و سپس می توانید برای اثبات هویت خود و همچنین ارائه ی نسخه ی اصلی از مدارک پیوست شده ی خود به نزدیک ترین کنسولگری فنلاند مراجعه کنید.

در ضمن توجه داشته باشید که شما تا سه ماه پس از درخواست اینترنتی خود وقت دارید که به کنسولگری مراجعه کنید و نکته ی دیگری که در این باره به آن اشاره کنیم این است که قبل از این که شخصا به کنسولگری فنلاند مراجعه کنید باید از کنسولگری این کشور وقت بگیرید.

اما همان طور که گفتیم برای این که درخواست اینترنتی خود را برای اقامت دانشجویی خود ثبت کنید باید مدارکی را به پیوست ارسال کنید که این مدارک شامل موارد زیر می شوند:

  • ارائه ی مدارکی در مورد پرداخت شهریه ی تحصیلی سالانه ی پرداخت شده و یا مدرک بورسیه ی تحصیلی
  • ارائه ی پاسپورت معتبر
  • عکس پاسپورتی
  • ارائه ی مدارکی که نشان دهنده ی تمکن مالی فرد برای تحصیل در فنلاند باشد
  • گواهی حضور، این مدرک باید نشان دهد که فرد در یک مرکز آموزشی در فنلاند حضور دارد
  • ارائه ی کپی کارت درمانی اروپایی و یا مدرک بیمه ی فرد متقاضی
  • ارائه ی مدرک فارغ التحصیلی قبلی، توجه داشته باشید که دانشجویانی بواسطه ی تحصیلات خود می توانند مدرک تحصیلی اخذ کنند و یا دانشجویان مبادله ای نیازی به ارائه ی این مدرک ندارند.
  • در صورتی که فرد جزو دانشجویان مبادله ای و یا دانشجویانی که تحصیلات ان ها منجر به گرفتن مدرک تحصیلی می شوند، نباشد در صورتی که در جایی مشغول به کار باشند باید مدرک کار احتمالی خود را ارائه دهند.

درخواست اقامت دانشجویی در فنلاند

زبان تحصیل در فنلاند

افرادی که می خواهند در دانشگاه های فنلاند ادامه تحصیل بدهند باید با زبان انگلیسی آشنایی داشته باشد و باید بدانند برای تحصیل در دانشگاه های فنلاند نیاز به هیچ زبان دیگری به جز زبان انگلیسی ندارند.

هزینه زندگی در فنلاند

متقاضیان تحصیل در فنلاند باید درنظر داشته باشند هزینه زندگی در این کشور باتوجه به مقطع تحصیلی فرد می تواند متغیر باشد و باید به این مساله نیز توجه کرد که فنلاند به عنوان یکی از کشورهای گران در اروپا شناخته می شود. دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد فنلاند باید مبلغی در حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ یورو را به صورت ماهیانه به عنوان هزینه زندگی در فنلاند پرداخت نمایند. این مبلغ کلیه هزینه های غذا، مسکن، بیمه، رفت و آمد و دیگر موارد را شامل شده و دانشجویان همزمان با تحصیل باید این مبلغ را نیز پرداخت نمایند.

کار دانشجویی در فنلاند

یکی از سوالات مهمی که برای افراد متقاضی در فنلاند مطرح می شود این است که ایا در حین تحصیل خود اجازه ی کار در کشور فنلاند را دارند تا از این طریق بتوانند بخشی از هزینه های خود را تامین کنند. در پاسخ باید بگوییم که دانشجویان در فنلاند اجازه ی کار پاره وقت به مدت ۲۰ ساعت در هفته را دارند که البته دانشجویان دکترا اجازه ی کار به مدت ۳۰ ساعت در هفته را در طی دوران تحصیل خود در فنلاند را دارند.

البته اگر می خواهید برای کار پیدا کردن در فنلاند با مشکلی مواجه نشوید باید زبان فنلاندی و یا زبان سوئدی اشنایی داشته باشید تا بتوانید در این کشور کار کنید.

کار دانشجویی در فنلاند

۵/۵ ( ۱ نظر )

گذاشتن یک دیدگاه